» Division III omgång 1 Tollstad

 Nu är det ett tag sedan jag och Mimmi gjorde vår första lokala start tillsammans samtidigt som första omgången av dressyrallsvenskan divison III gick av stapeln. Den 11 maj packade vi ju in oss i hästlastbilen tillsammans med Lotta, Tesen och Mamba samt massor av packning för att åka till Tollstad och rida första omgången med laget. 
 
Jag var faktiskt lite nervös... Mimmi och jag har ju åkt iväg en del tillsammans tidigare på träningar och på pay and ride'n, men aldrig utan hennes ägare Nickan som vi skulle göra den här gången. Dock är Mimmi, precis som Zäta, en riktig stjärna att ha med sig på nya platser så jag behövde egentligen inte vara orolig. Ett annat orosmoment var min hosta. Jag var fortfarande riktigt förkyld och hostade mer än jag andades normalt vilket gjorde att jag hade svårt att andas stundtals och blev ganska trött. Konstigt nog har det fungerat bättre med hostan när jag suttit till häst än när jag inte gjort det, men jag var ändå lite orolig för att jag skulle få ett hostanfall mitt på banan haha!
 
LB:1
LB:1 var den klassen av två jag red på dagen. Framridningen låg utomhus på en grusbana precis intill tävlingsbanan vilket jag uppskattade mycket då hästarna fick vänja sig bra vid miljön innan man gjorde sin start. Under framridningen jobbade jag mycket med övergångar för att få Mimmi aktiv och kvick i sina ben och lyckades ganska bra med detta. Mimmsa är lite speciell på det sättet att man måste göra saker lite i hennes takt för att hon inte ska tjura ihop, men hon höll sig på bra humör och jag hade en ganska bra känsla när vi gick in på banan för start. 
 
Under programmet höll känslan i sig ganska bra även om jag tyckte att vi tappade lite väl mycket energi stundtals. Vi fick också en rejäl miss i den ökade traven där jag gick på för mycket och Mimmi sa tvärnej och fick ett utbrott. Tror vi fick en 4 på den ökningen haha! I övrigt höll vi oss i skinnet och det blev en stadig ritt utan vidare krusiduller.
Resultat: 63,? % och första utanför placering. Jag är ändå nöjd med den här ritten. Troligen var det utbrottet som kostade oss placeringen, men med tanke på att det var vår första lokala start tillsammans tycker jag ändå att strax över 63% är ganska bra (:
 
LC:2 - Lagstart
Fra emot eftermiddagen när det var dags för min lagstart hade det hunnit bli väldigt varmt vilket gjorde oss båda trötta och svettiga på framridningen, men jag hade ändå en bättre känsla än inför LB:1an. Den försvann tyvärr lite när vi kom in i ridhuset där LC:2an gick och fick vänta väldigt länge där och segade ihop lite båda två. Därför blev även programmritten lite seg och loj och det märktes att framförallt Mimmi var trött efter en lång dag i värmen. Trots detta tycker jag att vi hittade ett bra flyt och vi höll oss ifrån stora missar i det här programmet. Efter ritten var jag nöjd igen och blev därför lite förvånad över procenten vi fick. Vi slutade på lite mer än 62 % och jag hade faktiskt väntat mig mer med tanke på att vi red på typ 63% i LB:1an. Men man är inte alltid enig med domaren och jag var som sagt nöjd med Mimmi ändå eftersom hon var tydligt trött.
Resultat: 62,?%
 
Men! Dagen bjöd på en rolig överraskning när det visade sig att vårt lag faktiskt hade lyckats knipa tredjeplatsen för dagen! Riktigt roligt att starta divisionen med en placering på första tävlingen och det kom verkligen som en bekräftelse när jag var nöjd med båda mina ritter men ingen riktigt räckte till placering. Lagtävlingar är ju alltid lite extra roliga och att bli placerad i lag är också något extra. Så det var roligt! :D
 
Nästa omgång går på NFK här i stan den 2/6 så det är bara att hoppas på lika bra och bättre resultat då! (:
 
Laget! Från vänster: Denize Wiklander, Lotta Johnsson och så jag (:


Åå, så söta vi är!
Jag snor denna bild om det är ok? :D

Svar: Lätt sötast, självklart var det OK :)
Amanda Kennmark

2013-05-22 // 21:16:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback