» Ridledarutbildning 2013

Nu kan jag med glädje äntligen avslöja vad det är jag tisslat och tasslat om den senaste tiden men inte velat avslöja vad det är - jag ska gå ridledarutbildningen på Strömsholm i sommar! :D
 
Att gå ridledarutbildningen är något som jag funderat på riktigt länge. Tankarna började gro redan när en två år äldre kompis gick den 2011 och har sedan dess legat i bakhuvudet och gjort sig påminda. Under hösten 2012 började jag ta tag i det hela ordentligt, leta fakta, prata med nämd kompis för att få hjälp, tips och info från henne, maila med ansvariga på förbundet och prata med min tränare om mina planer. Allt gick förvånadsvärt smidigt och i början av februari var ansökan inskickad och då återstod bara väntan på ridprov och besked om huruvida jag blev godkänd och var antagen till utbildningen eller inte. Behöver jag ens säga att jag var väldigt nervös och förväntansfull?
 
Ridprovet gjordes på NFK den 24 februari tillsammans med fyra andra sökande och vi red alla två hästar var. Själv blev jag tilldelat en valack född -98 samt ett sto född -00 och det var två totalt olika hästar. Valacken var grov, stark och lite lurig men trots det ganska mysig i dressyren medan stoet var mer nätt, känsligt och väldigt lyhörd, även den klara favoriten av de två hästarna för min del och jag tyckte hon var riktigt trevlig att rida! Sedan är det ju svårt att bilda en ordentlig uppfattning av hästar man rider ca 45 minuter, men utifrån vad jag hann tänka tyckte jag bäst om stoet. (Kanske för att hon lustigt nog visade sig vara kusin med Mimmi haha? ;)

Eftersom jag värderade min egen insats under ridprovet som ett lite böandat resultat, vilket i och för sig de flesta hade, var jag lite nervös när det var dags för beskedet. Men det blev positivt med kommentarer om en bra och stadig grundsits, fin följsamhet och ingivande av lugn till hästen och jag hade klarat provet och blivit antagen till utbildningen! Glaaaaad tjej! :DD
 
Så! I sommar tar jag och Mimmi vårt pick och pack och styr kosan mot Strömsholm för att spendera tre veckor där. Tre veckor som säkert kommer bli riktigt tuffa på flera sätt, men också otroligt utvecklande, lärorika och roliga. Jag längtar så jag blir tokig! ((: 
 


» elina

hej!! gick du ridledarkursen denna sommar, alltså 2013? eller nästa? :) funderar på att gå den, blev lite panikslagen när ridprovet är innan.. om jag hade missat? :)

Svar: Hej!Jag gick den här sommaren och ridprovet gör man under vintern/våren samma år som man går utbildningen :)
Amanda Kennmark

2013-08-20 // 17:17:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback