» Mimmi 31 januari

Igår for jag, Nickan och mamma till ridhuset igen med Mimmi och Bimi för att träna lite. Eftersom vädret här i Norrköping bestämt sig för att skifta mellan 5 plusgrader och 5 minusgrader kan ni kanske tänka er hur det ser ut på marken - isgata. Så återigen är det väldigt svårridet utomhus, suck! Både jag och mamma var osäkra på om det ens skulle gå att köra med transport genom allén mellan Bjällbrunna där Mimmi står och landsvägen, men Nickan kirrade det som vnligt hihi. 
 
Igår blev det ett väldigt roligt pass. Nickan föreslog att det var dags för mig och Mimmi att börja testa på längningar samt förvänd galopp och börja jobba oss vidare från "grundjobbet" eller vad jag ska kalla det. Och ja, det var en intressant känsla... Mimmi har väldigt mycket mer gång att arbeta med än vad Zäta har, och eftersom jag under de senaste åren nästan bara ridit honom har jag vant mig vid hans så kallade "ökningar" och gångarter som egentligen är i princip obefintliga hur mycket vi än försöker. Benen räcker helt enkelt inte till haha (: Därför blev jag riktigt förvånad igår när jag fick känna på hur en längning verkligen ska kännas och jag hade faktiskt gansa svårt att rida i det ordentligt. Så det blir definitivt något att jobba vidare på! Men det var häftigt att känna på det och märka en så stor skillnad. 
 
De förvända galopperna hann vi bara starta upp så smått. Eftersom det enligt mig är det enklaste sättet att utföra övningen valde jag att fatta galopp och sedan vända halvt igenom men bibehålla samma galopp så att den blir förvänd när man kommer ut till spåret igen. Trots kort tid gick det ganska bra och vi lyckades hålla både balans och takt godkänt i båda varven. 
 
Eftersom mamma var med bad jag henne att filma korsta snuttar av passet för att själv se hur vi ser ut tillsammans, så sjuuukt nyttigt! Och de slutsatser jag drar är dessa:
♥ Upp och ihop! jag blev förvånad över hur öppen i formen Mimmi faktiskt var stundtals. Ovanifrån fick jag känslan av att hon var "på plats" så att säga och tyckte att hon bar sig bra. Men mycket mer samling kommer tillämpas (;
♥ Jag ser mycket längre ut på Mimmi än vad jag trodde. Töntigt att tänka på kanske haha, men är jag van att rida en liten killa tänker jag ofta på min längd, så det har satt sig ganska bra i mitt huvud...
♥ Effektivisera mera. Lite kvickare hjälper, kvickare reaktioner.
♥ Sitsen behöver förbättras genom att sjunka ner i sadeln mer, hitta ett stabilare skänkelläge samt korta tyglarna för att ändra armställningen. 
 
Som sagt - det är nyttigt att se sig själv på film, även om det inte alltid är så roligt haha. Om jag vågar kommer kanske filmerna upp här efter att jag har tittat på dem lite mer själv först! (;



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback