» Resan till Töreboda

 
Resan till Töreboda med Nickan och Aramis var bara toppen! Väldigt roligt, intressant, mysigt och inte minst lärorikt! Jag fick chansen att se lite hur det fungerar på ett stuteri, visa en vacker connemaraponny på kvalité i Tidaholm, rida en annan väldigt trevlig ponny, mysa med fölisar, träffa en legend till avelshingst och bara vara och ha det bra.
Marlene som vi bodde hos under dagarna vi var där är verkligen en underbar människa. Så trevlig och snäll och det var inte en sekund som jag kände mig obekväm med att bo hos henne utan att ha träffat henne alls innan. Hon har en personlighet som verkligen är något att se upp till. Hon lagar också världens godaste mat så om kvällarna nästan rullade vi i säng haha.
I huset bodde också hundarna Tuffe och (hmm, jösses minns inte hennes namn?) som delade säng med mig varje natt. (Jag kan lova att det kändes ensamt i min stora säng hemma sedan) Två yrväder som verkligen förhöjde myskänslan i huset på landet. Särskilt Tuffis, han fick en speciell plats hos mig den lilla lurven. 
Jag kan lova att jag har fått en annan uppfattning om connemaror efter denhär upplevelsen. Jag tyckte absolut inte illa om dem innan, jag var bara inte insatt alls och hade därför ingen åsikt om dem. Men med mer kött på benen vill jag påstå att jag tycker om rasen mycket. De har ett lugn som sprider sig och är kloka som få. Väldigt mysiga ponnies och inte minst vackra (: 

Såhär såg våra dagar under äventyret ut:
 
Fredag:
Under fredagseftermiddagen och kvällen åkte jag, Nickan och Aramis den lite mer än 3 timmar långa resan ner till Marlene och Stall Arda i Töreboda. Vi kom dit runt 21 och ställde då bara in Aramis i sin box innan vi gick in och åt middag och träffade alla människor (flera av Nickans och Marlenes vänner var där). Marlene lagar som sagt himmelsk mat och kvällen till ära bjöds det på trerätters och världens godaste glass. Under kvällen blev det sedan välkomstfest innan alla tillslut somnade.
 
Lördag:
Vi väcktes av hundarna någon gång runt 09 och kom ner till ett dukat frukostbord. Satt där ganska länge innan vi gick upp till stallet och släppte in alla ston och deras föl samt unghästarna. Tänk er en hel flock med ponnyston som kommer galopperandes med svarta små föl bredvid sig. Något sötare är svårt att hitta! (: Myste lite med alla bebisar innan det var riddags. Jag hade dock lite svårt att lämna stallet. Kärade ner mig totalt i en liten kille kallad "Lillebror" och ville mest mysa hela tiden hihi. 
Jag fick rida ett sto vid namn Robe Dara. Himla känslig och mysig dam som bar upp min längd förvånadsvärt bra. Riktigt rolig att rida!
Resten av dagen flöt på utan större insatser. Vi åkte in till det lilla centrum som fanns i Töreboda och kvällen fördrevs med hästannonser och mys.
 
Söndag:
Söndagen var den stora dagen då Aramis skulle visas på fyraårskvalitén i Tidaholm. Han skötte sig mycket bra och fick fina poäng av domarna utom i hoppningen då han tyvärr endast fick 6-6. Enligt Marlene har han tidigare fått 8-8 och domaren för dagen var snål. Men vi var mycket nöjda med att ha tredje bästa gångartsponny och 41 poäng exteriört (:
 
Måndag: 
Sista dagen i Töreboda och det kändes väldigt tråkigt. Vi åkte hem efter lunch och hade innan dess ridit i jordens finaste rid-skog, Moskogen, och både galoppbusat på sandvägarna och badat med hästarna. Jag red Dara igen och hon var minsann en riktig badare! Underbart verkligen. 
 Vi kom hem till Norrköping någon gång efter 16 och det kändes faktiskt inte det minsta skönt att komma hem. 
 
Nej, det var verkligen med vemod jag lämnade det lugna och sköna livet i Töreboda, Marlene, connemarorna, hundarna och den fina omgivningen. Hade jag fått flytta dit hästarna i mitt liv, vänner och familj hade jag utan tvekan bosatt mig där på direkten. När jag kollar på bilderna därifrån vill jag börja leta hästgård direkt! Förhoppningsvis kommer jag tillbaka dit i framtiden (:
 
- Nickan och Arda's Aramis hemma hos Marlene. Fler bilder kommer (:



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback