» Recept: Chokladmousse

Efterrätten jag pysslade ihop till US-kvällen var alltså chokladmousse. Tog lite extra tid eftersom jag gjorde den på ett recept till 12 personer, så en hel del mousse blev det :)

Ingredienser (4 portioner):
100 g mörk choklad
2 äggulor
2,5 dl vispgrädde

Gör såhär:
1. Smält chokladen i vattenbad och låt svalna till under 65 grader
2. Blanda i en äggula i taget, är chokladen för varm stelnar den när den blandas med äggen, så var noga med temperaturen.
3. Vispa grädden fast men inte för hård
4. Vänd ihop chokladsmeten och grädden
5. Låt stå i kylen 60 minuter
6. Mumsa på! :)
Tips! Chokladmousse är supergott tillsammans med hallonsås och lite lättvispad grädde, passionsfrukt fungerar också jättebra. Egentligen gör allt som är lite surt det eftersom moussen är så söt i sig själv :)



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback