» Dagens ridning

Idag hade jag ju som sagt Zäta, och arbetet fick bli markarbete i ridhuset! :)
Red själv (eller ja utan tränare) fast sällskap hade jag av Johanna, Tuva ocg Fatima, som även hjälpte mig med lite småsaker och att plock fra och sådär, tack!

Skrittjobbade + joggade fram lite kort och satte sen igång med galopparbetet, som var "dagens fokus" eller vad jag ska säga :)
Som hjälpmedel hade jag en cavalettibom längs med medellinjen typ vid X, och en vanlig bom på varje öppen del av A och C volten. 
Turligt nog hade någon lämnat kvar en hel drös med hinder i ridhuset också, så de plockades ned lite och blev istället en linje med sex språng mellan två stycken upphöjda bommar (y) och juste, tre travbommar fanns också med ;)

Joggade som sagt fram lite kort över bommarna och försökte bara hitta en bra takt och framförallt böja igenom honom. Lite sur blev han, men det blir han iofs alltid, men tycket ändå det gick helt okej.
I galoppen låg fokus på att kunna sätta rena byten över främst cavalettin, men kunde sen också avancera till de vanliga bommarna och till slut koppla ihop allt till en liten "bytes-bana" :)
Zäta jobbade på väldigt bra och allt flöt på. Är supernöjd! :D
Testade att rida med ett avbrutet spö mellan händerna på slutet också för att hålla upp min vänstra hand, som lite fööör gärna lägger sig ned ;)
Trodde att det skulle bli väldigt knepigt och kände mig lite handikappad i början. Men positivt var att han, när jag inte kunde använda händerna som normalt, blev extremt lyhörd för skänkeln istället. Det förvånade mig faktiskt men jag blev såklart bara glad av det! :) 
Sen måste jag bara lägga till att det kändes riktigt bra att kunna sätta ett byte till vänster (som är vårat svåra håll) med nästan bara skänkeln eftersom jag då höll i pinnen!

Men för att sammanfatta kan jag säga att jag är kanonnöjd med min prickiga kille, OCH vi red på remonten idag, vilket brukar betyda att jag inte får koll på honom. Men inte idag inte! :) Och sen att jag nog ska fortsätta rida med spöbiten ibland, både för att det är bra att inte kunna lägga ned handen, och för att han blev så mycket känsligare för skänkeln. Men det syntes i ansiktet på honom att han hade fått tänka lite idag, var alldeles svettig runt ögonen hihi :)

Kram Amanda


Eda 18/9



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback